Trubači Marka Danića

Prva truba Guče – Trubači za venčanja, svadbe, punoletstva i ostala slavlja

063 84 48 891 | 064 50 72 955

Kada na venčanjima nastupaju trubači

Naš trubački orkestar najbolji najbolji je izbor za sve vrste slavlja. Svi koji žele da na svome slavlju imaju vrhunski orkestar trubača i da gostima prirode odličan provod. Naš orkestar često pozivaju mnogobrojni estradni umetnici i poznate ličnosti iz javnog života.

Međutim često se domaćini ili slavljenici pitaju koji su to trenuci kada orkestar trubača na nastupa i koliko to traje, koji je redosled i mnoga druga pitanja nameću se budućim slavljenjcima a nama je cilj da razjasnimo sve vaše nedoumice.

Dolazak trubača za venčanje

Najčešće, kada se radi o svadbenom slavlju to jest danu venčanja i svadbenom veselju, orkestar trubača Marka Danća dolazi kod kuće mladoženje gde se po običajima vrši okupljanje svatova. U mnogim krajevima Srbije domaćini dočekuju kumove, familiju, najbliže prijatelje uz trubače. Kada se svatovi okupe kod mladoženjine kuće tada se obično napravi mala zakuska, malo veselje na kome naš orkestar po vašoj želji svira poneku pesmu , poneko kolo da bi se ljude opustili i pripremili za svečanost.

Odlazak svatova po mladu

Kada su se gosti okupili vrše se pripreme za odlazak svatova po mladu. U zavisnosti od kraja, od običaja i želja domaćina, trubači prate svadbenu povorku. Ako se mladina kuća nalazi u istom mestu, onda svadbena povorka uz pratnju trubača i veselu muziku odlazi peške do kuće mlade. Međutim u slučaju da se mladina kuća nalazi dosta udaljena od mladoženjine, tada trubači zajedno sa svatovima automobilima odlaze po mladu. U nekim slučajevima dešava se i da se mladina kuća nalazi u drugom gradu a u tom slučaju čest je običaj da se svadbena povorka u zavisnosti od dužine puta na nekim mestima zaustavlja, da se prave kratke pauze i tom prilikom obično domaćin poželi da trubači podignu atmosferu među svatovima i odsviraju poneku pesmu i kolo.

Izvođenje mlade

Kada se stigne do mladine kuće, okupljeni svatovi uz pratnju trubača i muziku po želji domaćina i slavljenika izvode mladu. U zavisnosti od običaja, najčešće mladoženja treba da plati otkupninu a često i da iz puške pogodi jabuku. Taj simbol označava sposobnost muškarca da odbrani svoju porodicu i dok se jabuka ne skine mlada ne izlazi.

Odlazak na venčanje

Kada se mlađa izvede, mladenci sa svatovima uz pratnju trubača, uz kolo, pesmu i igru odlaze na venčanje.

Venčanje je obično ugovoreno u opštini u koju će se mlada udati a trubači ispred opštine sa delom svatova čekaju da se obavi čin venčanja. Kada mladenci izađu iz svadbene sale sa venčanja, tada trubači nastupaju sa veselom i vedrom muzikom. Često, u hrišćanskim zajednicama, mladenci odlaze i na crkveno venčanje gde nakon obreda venčanja, trubači spremno čekaju instrukcije domaćina i slavljenika.

Nastupi na svadbenom slavlju

Najčešće poziv domaćinov za nastup trubača je u vreme pauze, kada se glavni muzički orkestar koga su domaćini angažovali, odmara od nastupa.

Iznošenje torte pred goste

Glavni trenutak kada nastupa trubački orkestar jeste onaj kada se iznosi torta pred goste. Uz zamračeno svetlo, u svečanoj atmosferi, torta svadbena se uz pratnju trubača unosi u salu, obično ukrašena vatrometom a trubači Marka Danića svečanom muzikom i pesmama po želji domaćina nastupaju da atmosferu podignu do vrhunca. Gosti su tada već uveliko opušteni, vesele se slave i uživaju a naš orkestar sviraće nekoliko pesama i kola po želji domaćina, kumova, rodbine, prijatelja i zagrejati atmosferu do usijanja.

Nakon nastupa prilikom iznošenja slavljeničke torte, po nalogu domaćina i slavljenika trubači se povlače i ostavljaju gostima da se vesele u najboljem raspoloženju do kasnih jutarnjih sati.

To su glavni trenuci kada trubači nastupaju a naš orkestar, budite sigurni, ispuniće svaku vašu želju.

Pozovite trubače koji znaju najviše pesama

Nastupi trubača na svim drugim vrstama veselja su slični ali naravno prilagođeni veselju i željama slavljenika. Pozovite naš orkestar da na vašem slavlju sviramo sve pesme i kola iz našeg bogatog repertoara koji obuhvata preko 2.000 numera i uživajte.

Srećno vam bilo na veselju uz orkestar najboljih trubača Srbije.